سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آنکه مجادله به باطلش فراوان شود، کوری اش از حقیقت ماندگارشود . [امام علی علیه السلام]
پردازش ابری و امنیت آن
>>احسان کرمی فرد ( دوشنبه 89/2/27 :: ساعت 4:24 عصر)

 

 ویروس ها
6. نصب و راه اندازی بسیار آسان
7. کاملا رایگان و بدون نیاز به کرک و پچ

 

ابری از "پاندا" بر فراز شبکه

شرکت امنیتی Panda Security از تولید و ارایه جدیدترین نرم‌افزار امنیت شبکه خود با عنوان Cloud Internet Protection خبر داد.

فناوران- این برنامه که برمبنای فناوری ابر طراحی شده، یک نرم‌افزار میزبانی شده در وب (SaaS) محسوب می‌شود؛ به این ترتیب که استفاده از آن، بار منفی برای پهنای باند و منابع عملیاتی شبکه نخواهد داشت.

بنابر ادعای پاندا،Cloud Internet Protection یک ابزار حفاظتی موثر در برابر نفوذ کدهای مخرب Bot، کلاهبرداری‌های آنلاین و حملات پیشرفته بر مبنای Web 2.0 در شبکه‌های سازمانی است. این تهدیدهای امنیتی معمولا با استفاده از فضای وب، در خارج از محیط عملیاتی شبکه‌ها طرح ریزی و علیه آنها اجرا می‌شوند.

همچنین با استفاده از این نرم‌افزار، مدیران شبکه می‌توانند علاوه بر کنترل پهنای باند اینترنت، از دسترسی کارکنان سازمانی به وب سایت‌های آلوده و غیرمجاز و نیز افشای اطلاعات استراتژیک که گاه به صورت عمدی انجام می‌شود، جلوگیری کنند.

براساس اعلام،PCIP به طور کامل بر مبنای اینترنت عمل می‌کند و میزبانی آن توسط صدها ابر سرور غول پیکر که در 27 منطقه جغرافیایی جهان مستقر شده‌اند، انجام می‌پذیرد. قدرت پردازش این ابر سرورها تا 250 هزار رشته تبادل داده را در هر ثانیه پشتیبانی می‌کند.

البته Cloud Internet Protection به عنوان بخشی از نرم افزار جامع امنیت شبکه پاندا بر مبنای فناوری ابر است که سه محور مهم آسیب‌پذیر در شبکه‌ها، یعنی ایستگاه‌های کاری، سرورها و صندوق‌های پست الکترونیکی و نیز درگاه‌های اینترنت را به طور کامل امن می‌کند.

این برنامه جامع با عنوان Panda Cloud Protection، مدیریت امنیت کامل شبکه به همراه تمام ایستگاه‌های کاری ثابت و سیار متصل به آن را به صورت real-time و بدون نیاز به حضور فیزیکی مدیر شبکه در محیط سازمان امکان‌پذیر می‌کند.

 

 

 

امنیت داده ها در حالت ابری بیشتر از desktop است:

توجه : منظور از حالت ابری (Cloud computing)همان قرار گیری داده ها در محاسبات ابری است .

به مرور زمان که محل انجام محاسبات در desktop جای خود را به اینترنت می دهد ، نگرانی ها زیاد می شود . اگر شما اطلاعات خود را در سرور های شرکتی دیگر ذخیره کنید (به این حالت ذخیره ابری گویند) ، نسبت به امنیت آن چگونه اطمینان پیدا خواهید کرد ؟

عرضه  نرم افزار های IT و خدماتش در بستر وب و از طریق مرورگر خلاصه ای از تعریف Cloud computing است . مثل این می ماند که جواهر قیمتی خود را از جوراب تان در آورده و به بانک سپرده باشید. خوبی بانک ، داشتن صرفه جویی های تولید انبوه است . از طرفی بانک محافظ ، گاو صندوق های محکم ، نظارت ویدئویی و امنیتی بیشتر از آنچه را که شما بتوانید انجام دهید فراهم می سازد . این مساله درباره داده ها نیز صادق است.

مهیا کنندگان Cloud چون Google با داده های روزانه میلیون ها کاربر سر و کار دارند . شما به عنوان یک مشتری با پرداخت کمترین هزینه  بیشترین خدمات ممکن را با لذت دریافت می کنید . ارائه دهندگان این سرویس ها با بهره گیری از حرفه ای ترین افراد در زمینه امنیت به شما درباره امنیت داده ها تضمین می دهند .

دیگر دوران خواندن خبرهای از دسترس رفتن داده ها گذشته است . داده هایی که روی USB ، لپ تاپ ها و MP3 players بوده و از بین رفته اند . گزارشی نشان می دهد طی دوره شش ماهه در لندن بیش از 60000 هزار ابزار دستی مسافران در تاکسی ها جا مانده . در میان آنها 55843 موبایل و 6193 سایر قطعات چون لپ تاپ بوند که فراموش شدند .

در این بین شرکت ها و بنگاه های تجاری زمان و منابع زیادی را برای حفاظت داده ها اختصاص می دهند . پس مشکل کجاست ؟

گزارشی نشان می دهند که سه چهارم از دست رفتن داده ها مربوط به خطاهای انسان است .

در حقیقت کارمندان بد ذات و بد اندیش نیستند ، و به دنبال از بین بردن داده ها نیستند . آنها  می خواهند که بخشی از کار خودرا در خانه به پایان برسانند . اجازه دادن به کارمندان برای دسترسی به داده های در هر زمان و هر جا ، در حالی که آن داده ها همزمان در حالت ابری ذخیره و محافظت شده است ، به صورت خودکار ریسک حذف داده ها را تا حد زیادی منتفی می کند .

مقاله ای که می خوانید در دفتری در California پیش نویس شده  ، در هتلی در اروپا ویرایش شده و میان جمعی از همکارانم به اشتراک گذاشته شده ، و از لپ تاپ یکی از همکاران پست شده . همه این کارها بدون نیاز به استفاده از email ، download یا USB Disk انجام شد .  همه چیز در cloud  صورت گرفت .

فناوری ابری مزایای امنیتی دیگری هم دارد . بسیاری از سازمان ها 30یا  60روز را برای نصب وصله های امنیتی روی سیستم هایشان سپری می کنند ، که در نوع خودش نگرانی مهمی است .

این سیستم های سنتی IT  نسبت به خطرهای امنیتی در معرض آسیب هستند . درمقابل ، ما سیستم محاسباتی مشابهی را اجرا کردیم ، و در آن وقتی که نوبت به نصب وصله رسید ، کارها سریع تر و یک ریخت تر از سابق پیش رفت .

در نهایت ، سوال دیگری که مطرح می شود درباره امنیتی فیزیکی data centres و قابلیت اعتماد محصولات است. در گوگل داده های کاربران را در چندین data centre توزیع می کنند تا اگر برای یکی مشکلی پیش آمد ، نگرانی درباره امنیت و دسترسی به آن برای ما وجود نداشته باشد .

با وجود این که در شهر میلان سیلی تمام شهر را فرا گرفت و به data centres مهمی آسیب زد ، اما کارمندان گوگل هیچ گونه قطعی در دریافت خدمات نداشتند .

مسلما هیچ سیستمی 100 %  بدون نقص و 100 % امن نیست . هر از چندگاهی سیستم ها با مشکلات امنیتی جدیدی روبرو می شوند . سوال حقیقی اینجا است که چه نیروی انسانی ، پردازش و تکنولوژی وجود دارد که تاثیر رویداد ها را بر سیستم ها به کمینه ترین حالت برساند و در صورت رخ دادن اتفاقی ناگوار سرعت پاسخ گویی چقدر خواهد بود .

گوگل سیستم های خود را با امنیت بنا کرده است و تیمی دارد که به صورت مداوم خطرهای جدید را بررسی و به سرعت آنها را بر طرف می سازند . در حال حاضر بیش از 1.75 میلیون بنگاه تجاری برای استفاده از مجموعه Google Apps ثبت نام کرده اند ، چرا که تیم گوگل نگرانی های آنها را در زمینه های یاد شده بر طرف می سازد.

تیم گوگل معتقد است که آینده محاسبات در بستر cloud خواهد بود . راه حل های مبتنی بر Cloud از لحاظ قیمت به صرفه و کارا هستند ، و امنیت بیشتری را ارائه می دهند .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منابع:

www.acclearn.com

 

www.rasekhoon.net

 

www.tebyan.net

 

www.technotux.org

 

www.tekdat.ir

 

www.tjs87.wordpress.com

 

www.it_zine.com

 

www.sandownload.com

 

روزنامه فناوران اطلاعات

 

کلیه مطالب جمع آوری شده از منابع ذکر شده، در وبلاگ زیر موجود می باشد.

 

http://cloudcomputingsecuir.parsiblog.com/

 


  نوشته های دیگران ()
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
 
فهرست ها
 RSS 
خانه
ارتباط با من
درباره من
پارسی بلاگ

بازدید امروز: 7
بازدید دیروز:  0
مجموع بازدیدها:  2565
منوها
» درباره خودم «


پردازش ابری و امنیت آن
احسان کرمی فرد
با سلام.من احسان کرمی فرد دانشجوی رشته نرم افزار هستم. من در این وب سعی کردم با جمع آوری مطالب از منابع معتبر،مطلب کاملی از پردازش ابری را در خدمت شما دوستان عزیز قرار دهم.امیدوارم که مطالب این وب مورد رضایت شما قرار گیرد.

» لوگوی وبلاگ «